Održan prvi radni sastanak rukovodstva Studentskog parlamenta i Internacionalnog Burch Univerziteta - International Burch University

Održan prvi radni sastanak rukovodstva Studentskog parlamenta i Internacionalnog Burch Univerziteta

Sastanku su prisustvovali rektor prof. dr. Damir Marjanović, prorektorica za međunarodne odnose i naučnu saradnju doc. dr. Sanela Klarić, prorektor za planiranje i razvoj doc. dr. Nedim Čelebić i dekan za studente Admir Salihagić ispred rukovodstva Univerziteta, te Amer Kurtović, Jasmin Novalić, Jasna Nuhić, Nejla Babić, Lamija Palalija i Mersiha Jaskić ispred Studentskog parlamenta.

Uvodnu je riječ imao Amer Kurtović koji je ukratko predstavio dosadašnji rad Studentskog parlamenta, te misiju parlamenta uopće. Nakon toga, Jasmin Novalić, zamjenik predsjednika, obratio se prisutnima i objasnio šta su komisije Studentskog parlamenta, te koje komisije postoje.

Dalje su se obratili predsjednici komisija: Nejla Babić ispred Komisije za nastavu i obrazovanje, Jasna Nuhić ispred Komisije za vanjske odnose i saradnju, Lamija Palalija ispred Komisije za studentska prava i obaveze. Zbog opravdanog odsustva, umjesto Harisa Pandžića, predsjednika Komisije za studentski život i univerzitetski kampus, o nadležnostima pomenute komisije govorio je Amer Kurtović.

U nastavku je Mersiha Jaskić, sekretarica Studentskog parlamenta objasnila funkcije Sekretarijata i način na koji će članovi Sekretarijata biti odabrani, te neke buduće planove o samom poslovanju Sekretarijata i Studentskog parlamenta.

Nakon izlaganja studenata, rektor se obratio prisutnima izražavajući podršku studentima i njihovim idejama te pozivajući ih da zajedno grade partnerski odnos kako bi zajedno izgradili instituciju „kojom se i uposlenici i studenti ponose“.

Također su se redom obratili dekan za studente Admir Salihagić, koji je istaknuo važnost stvaranja zajedničkih interesa Studentskog parlamenta i rukovodstva Univerziteta, prof. Klarić koja je naglasila važnost komunikacije dviju strana, te prof. Čelebić koji je istaknuo važnost zadovoljstva studenata cjelokupnom atmosferom na Burch univerzitetu.