Održana promocija diplomanata BURCH univerziteta 2016. - International Burch University

Održana promocija diplomanata BURCH univerziteta 2016.

Ovogodišnjoj ceremoniji prisustvovalo je ukupno 283 diplomanta od kojih je 203 dodiplomca, 75 magistranata i 4 doktoranta. Ceremoniju su svojim prisustvom uveličali i akademsko osoblje i zaposlenici BURCH-a, ambasadori, roditelji kao i prijatelji.

Svečanu ceremoniju otvorio je govor uvaženog rektora Prof.Dr. Teomana Dumana koji se obratio riječima:

„Dobro nam došli,

hvala Vam što ste s nama ovog sretnog dana. Dragi roditelji naših studenata, čestitam vam na ovom sretnom danu. Vi ste ti koji ste ovdje doprinijeli najviše i dali svojoj djeci najdragocjeniji dar. Vaša djeca, zajedno s vama, uspješno su prošli sve izazove u ovom obrazovnom procesu. Čestitamo vam na njihovom uspjehu”, kazao je rektor Univerziteta Prof. Duman te se s posebnom pažnjom obratio maturantima:

“Sada ste završili proces visokog obrazovanja, i to je rezultat vašeg dugogodišnjeg marljivog rada. Volio bih da znate da se svijet mijenja brzo. Trebat ćete se prilagoditi tim promjenama. Budite spremni usvajati nove tehnologije vrlo brzo. Na kraju, želio bih spomenuti da ste na ovaj dan postali počasnim članom BURCH porodice. Naša veza se treba nastaviti zauvijek. Imajte na umu da ste vi sad naši ambasadori. Pomozite nam da ojačamo veliki BURCH projekat za našu Bosnu i Hercegovinu. Ponosni smo na vas. Vi trebate biti ponosni na sebe i pokazati i drugima da ste vrijedna osoba koja nastoji biti uzor svima oko sebe.

Mi smo učinili sve što možemo, kao porodica. Nadam se da ćete vi i drugi ljudi cijeniti naš uloženi trud”, rekao je Prof. Duman te za kraj svim diplomantima poželio sretan i uspješan nastavak života.

Na današnjoj ceremoniji proglašeni su i najbolji studenti tri fakulteta unutar BURCH univerziteta i to; Edukacijski fakultet Ana Tankosić, Fakultet za Ekonomiju i Društvene nauke Alma Hurić i ispred Fakulteta za Inžinjering i Informacijske studije Medina Bandić.

Ana Tankosić također je ponijela i titulu najboljeg studenta BURCH univerziteta za 2016. godinu.

Nakon oficijelnog dijela programa prisutne je zabavljala muzička grupa Sevdah Ashk Groove nakon čega je upriličen i vatromet.

Galerija fotografija uskoro…