Održana tradicionalna ceremonija dobrodošlice za brucoše na BURCH-u - International Burch University

Održana tradicionalna ceremonija dobrodošlice za brucoše na BURCH-u

19040

19040

Manifestacija je počela u 11:00 sati intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, zatim uvodnim govorom rektora Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damira Marjanovića i nastavila se motivacionim govorom Tim Fisher-a kao predstavnika Stirling Education-a. Na kraju su predstavljeni naši najuspešniji studenati i univerzitski košarkaški klub.

 

Prof. dr. Damir Marjanović, rektor Burch univerziteta je poželio dobrodošlicu studentima u ime profesorskog tima Burch-a, naglasivši da dolaze na najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini, te im je poželio toplu dobrodošlicu u Burch porodicu.

Gospodin Tim Fisher nije propustio priliku da kaže koliko je važan timski rad i kolegijalnost, posebno za poduzetnički univerzitet kao što je Burch.

Studenti su bili u prilici da upoznaju i svoje starije kolege koje su bile najbolji među diplomcima prethodne godine.  Slušali su i zanimljiv govor kolegice sa završne godine, Amile Dautbašić, studentice stranih jezika.

Poslije završetka manifestacije, brucoši su upućeni na svoje fakultete gdje su ih pozdravili mentori Odsjeka, te su ih isti informisali o načinu odvijanja nastave, kao i o studetskim pravima i obavezama.