Održani sastanci na Univerzitetu u Banjoj Luci i u Ministarstvu nauke i tehnologije RS - International Burch University

Održani sastanci na Univerzitetu u Banjoj Luci i u Ministarstvu nauke i tehnologije RS

3819

3819

Delegaciju su ljubazno primili prof. dr. Stanko Stanić, rektor, prof. dr. Valerija Šaula, prorektor za međunarodnu saradnju i prof. dr. Milanka Babić, šef katedre za engleski jezik, a razgovarano je o implementaciji nedavno potpisanog sporazuma o saradnji između dva univerziteta.

Zaključeno je da će institucije nastojati da intenziviraju saradnju na polju organizacije naučnih konferencija, što će biti praćeno i razmjenom studenata i osoblja,a dogovorena je i uzvratna posjeta.

Delegacija Burč univerziteta posjetila je i Ministarstvo nauke i tehnologije i Ministarsvo prosvjete i kulture Republike Srpske, te sastala se sa pomoćnicom Ministra za nauku i tehnologiju, gđom. Biljanom Vojvodić, kojoj je predstavljen projekat Burč olimpijade, takmičenje projekata za srednjoškolce.

Rektor Padem i prorektor Akbarov istakli su da je cilj Olimpijade da pruži šansu svim mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine da predstave svoje ideje za bolje sutra svih nas, ali i takmiče se za vrijedne nagrade i stipendije na Burč univerzitetu.
Predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture okarakterisali su ideju kao veoma pozitivnu i predložili dalje korake za nastavak zvanične saradnje.