Održan 7. međunarodni simpozij iz oblasti humanističkih, društvenih i prirodnih nauka - International Burch University
Dženan Kovačić održao govor na ceremoniji potpisivanja partnerstva između UN u BiH i Vijeća ministara BiH
May 21, 2021
Prof.dr. Almir Badnjević postao suradni član IANUBIH
May 24, 2021

Održan 7. međunarodni simpozij iz oblasti humanističkih, društvenih i prirodnih nauka

Simpozij

Fakultet za edukaciju i humanističke nauke Internacionalnog Burch univerziteta u partnerstvu sa Univerzitetom 1.decembar iz Alba Julije, Univerzitetom primjenjenih znanosti Burengland, Studentskim parlamentom IBU, BRAVO nevladinom organizacijom i studentskim klubom SAFE uspješno je organizirao i održao 7. Međunarodni simpozij sa multidiscipliranim temama iz oblasti humanističkih, društvenih i prirodnih nauka. Simpozij je održan 20. maja 2021. godine, a učešće su uzeli učesnici iz brojnih zemlja svijeta kao što su: Irska, Njemačka, Jordan, Kazahstan, Pakistan, Irak, Srbija, Crna Gora i druge.

n

Simpozij je otvorio prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta istaknuvši značaj i važnost ovog simpozija koji je na jednom mjestu okupio predstavnike multidisciplinarnih oblasti.

Učesnicima se zatim obratio prof.dr. Senad Bećirović, dekan Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke te im je poželio dobrodošlicu.

„Ne mogu, a da ne osjetim ponos što vidim ovako veliki broj posvećenih, inovativnih i insprirajućih istraživača i budućih akademika na jednom mjestu. Osjećam nadu kada vidim predstavnike iz cijele BiH i drugih zemalja Balkana, EU i Azije okupljene kako bi prezentirali svoj rad, proširili poznanstva i konekcije i unaprijedili svoj profesionalni i lični razvoj,“ rekao je dekan Bećirović.

Nakon uvodne ceremonije održana su predavanja četiri predavača. Dr. Željka Babić sa Univerziteta u Banjoj Luci održala je predavanje na temu: Adverbijali napadaju. Hamdija Pašić, kreativni direktor u marketinškoj i reklamnoj agenciji Communis održao je predavanje na temu: Copywriting u kreativnoj industriji. Ismail Šehić, direktor BRAVO organizacije govorio je o temi: Značaj ličnog razvoja, a prof.dr. Nataša Tandir, dekanesa Fakulteta za ekonomiju i socijalne nauke IBU govorila je o saradnji između univerziteta i industrije te o projektu SUCCESS.

Pored predavanja održana je i radionica iz oblasti grafičkog dizajna i multimedije.

IMG

Izabrani radovi će biti objavljeni ili u Zborniku radova sa 7. Međunarodnog simpozijuma ili u časopisu Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke Journal of Education and Humanities koji je indeksiran u sljedećim bazama: MLA, ULRICHSWEB, ESJI, CEEOL, DRJI, OAJI, AND GOOGLE SCHOLAR.