Održan sastanak partnera projekta SUCCESS iz BiH - International Burch University
Raspisan novi javni poziv: Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis!
February 12, 2021
Direktori dvije vodeće kompanije održali predavanje na MBA programu
February 15, 2021

Održan sastanak partnera projekta SUCCESS iz BiH

Na Internacionalnom Burch univerzitetu održana je prva lokalna radionica projekta SUCCESS u kojoj su učestovali predstavnici svih partnerskih univerziteta iz BiH. Pored Internacionalnog Burch univerziteta u ovaj projekt su uključeni Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Tuzli i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru te razvojna agencija NERDA. Ovaj sastanak bio je prilika da se predstave dosadašnje aktivnosti i rezultati, ali i naprave planovi za dalji razvoj ovog projekta.
Projekt menadžer, prof.dr. Nedim Čelebić izvijestio je partnere o nedavno održanom Grantholders‘ sastanku u Briselu te da sve aktivnosti do sad idu prema planu.

Na sastanku je predstavljena i nova web stranica projekta koja će sadržavati sve ključne informacije i aktuelnosti, a osim toga predstavljen je i logo te poster projekta koji će služiti u svrhu promocije i kreiranja prepoznatljivosti projekta SUCCESS.

ERASMUS+ projekt SUCCESS podržan je od strane EU i od izuzetnog je značaja za unaprijeđenje obrazovnog sistema u našoj zemlji, ali i regiji. Dalji planovi uključuju veću promociju ovog projekta, nabavku opreme i analizu potencijalnih modela koje će evropski partneri predstaviti univerzitetima iz BiH.

Internacionalni Burch univerzitet kao koordinator ovog velikog projekta nastavit će  aktivno raditi na njegovom razvoju i implementaciji.