Osoblje Burch univerziteta učestvovalo u sedmici međunarodne mobilnosti - erasmus + u Poljskoj - International Burch University

Osoblje Burch univerziteta učestvovalo u sedmici međunarodne mobilnosti – erasmus + u Poljskoj

Tim kojeg su činila tri uposlenika Burch univerziteta i to, koordinatorica za međunarodnu saradnju, Emina Mekić, zamjenik generalnog sekretara, Mensur Zoletića i viši asistent, Ensar Mekić, uzeo je učešće u sedmici međunarodne mobilnosti (Erasmus +) u Poljskoj od 16.10.2017. do 20.10.2017.

U toku ovih pet dana, u skladu sa profesionalnim orijentacijama predstavnika Burč univerziteta, isti su bili uključeni u različite nastavne, kulturne, akademske aktivnosti, ali također i učestvovali u mnogim važnim događajima koji su obilježili ovu sedmicu međunarodne mobilnosti.

Datuma 18.10.2017. godine, Emina Mekić i Mensur Zoletić su prezentovali Internacionalni Burč univerzitet predstavnicima iz različitih univerziteta iz Argentine, Bolivije, Crne Gore, Gruzije, Meksika, Poljske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Nakon prezentacije, predstavnici Burč univerziteta su razgovarali o mogućnostima zajedničke međunarodne saradnje sa predstavnicima iz drugih država.

Ensar Mekić je održao nekoliko predavanja različitim grupama studenata na „Univerzitetu koledž za preduzeća i administraciju u Lublinu“ (University College of Enterprise and Administration in Lublin). Teme predavanja su bile vezane za upravljanje kvalitetom i digitalnu tranformaciju biznisa.

Datuma 19.10.2017. godine, Emina Mekić i Mensur Zoletić su prezentovali državu Bosnu I Hercegovinu pred publikom koja se sastojala od osoblja i studenata Univerziteta koledž za preduzeća i administraciju u Lublinu, ali i svih predstavnika iz osam razliitih država. Prisutni su imali priliku upoznati historiju, ekonomiju, kulturu, tradiciju i turističke destinacije Bosna i Hercegovine. Osim toga, u prostorijama pomenutog Univerziteta, postavljen je informativni štand Internacionalnog Burč univerziteta za sve koji su željeli naučiti više o Burč univerzitetu. Brojni studenti iz raznih država su pokazali interes i posjetili štand. Istog dana, predstavnici Burč univerziteta su učestvovali u zajedničkoj večeri gdje je izvršena razmjena kontakata u svrhe buduće međunarodne i naučnoistraživačke saradnje.

Predstavnici Burch univerziteta su imali mogućnost posjetiti prelijepi grad Zamošć, i naučiti više o historiji Poljske te mudrosti njenih generacija te su se vratili u Sarajevo sa prelijepim sjećanjima, novim iskustvima, širom naučnoistraživačkom mrežom, širim horizontima, novim kontaktima i idejama za buduću međunarodnu i naučnoistraživačku saradnju.