Peti Burch StartUp takmičarski turnir - International Burch University

Peti Burch StartUp takmičarski turnir

Na kraju se 16 formiranih timova takmičilo za prva tri mjesta, zajedno sa pet jedinstvenih nagrada za sljedeća priznanja: najbolji biznis plan, najbolja prezentacija, najinovativniji proizvod, najbolja upotreba domaćih prirodnih bogatstava i najbolji poster.

Najbolji tim je bio Whoopedu sa svojim obrazovnim platformama za igru za djecu od 1-8 godina. Imali su radnu prototipsku aplikaciju i nadareni tim da izvrše svoju ideju. Tako su dobili ulaz u Studentski Burch inkubator vrijedan preko 40.000,00 KM.

Drugo plasirani tim je bila pomoćna kućna platforma Shift. Njihov radni prototip povezuje i kontroliše kuhinjske uređaje i druge kućne automatske uređaje putem glasovne komande na svom mobilnom telefonu. Njihova ideja inspirisana je radom koji jedan član tima radi kroz volontiranje u kući za djecu sa posebnim potrebama. Oni su vidjeli kako su se roditelji trudili da podrže decu sa posebnim potrebama i došli do ovog inovativnog rješenja.

Treći tim je Intern.it tržište za plasman intern. Stručnjaci se kvalifikuju putem kvizova koji ih osporavaju kod kodiranja i drugih vještina. Na osnovu mašinskog učenja i drugih algoritama kompanije mogu vidjeti rangirane kandidate i odabrati najbolju poziciju za poziciju na ulaznom nivou u svojoj kompaniji. Već imaju zainteresovane kupce i nalaze se u beta fazi izgradnje softvera.

“Sve u svemu, studenti su mnogo saznali o vremenu koje je orijentisano na tržište za projekte i lansiranje proizvoda s obzirom na kratku dvonedjeljnu prirodu takmičenja. Timski rad je bio najvažniji faktor u uspješnom timu, ali i kreativne ideje koje su rješavale prave probleme sa kupcima. Za poboljšanje je u potvrđivanju ideja i okretanje na osnovu povratnih informacija dobijenih od tržišta “, rekao je viši asistent Malcolm Duerod, organizator takmičenja.