Pobjednik BURCH StartUp takmičenja: Ekrem Nurović Knowllead „Od koncepta do kompanije“ - International Burch University

Pobjednik BURCH StartUp takmičenja: Ekrem Nurović Knowllead „Od koncepta do kompanije“

11740

11740

U finalu takmičenja je predstavljeno šest najboljih poslovnih ideja koje su prošle proces predselekcije, a poduzetnička ideja Ekrema Nurovića Knowllead (http://knowllead.org/) je ocijenjena najboljom. Knowllead je društvena platforma za vršnjačku razmjenu znanja, vještina i iskustava.

Knowllead tim će biti podržan u implementaciji najbolje biznis ideje kroz mentorstvo i besplatan pristup biznis inkubatoru, kao i druge usluge u prvoj godini realizacije u vrijednosti od 40.000,00 KM. Pobjednički tim je dobio nagrade poslovnog portala Akta.ba i PRIMA kahve, partnera BURCH poslovnog centra.

Prije održavanja finalnog dijela BURCH  Start-up takmičenja održana je serija poduzetničkih predavanja koje su vodili Ejub Kučuk, Armin Konjalić, Maša Čampara, Semir Musić i Harun Mlivo, a trening module vezane za razvijanje poslovne ideje, kreiranje poslovnog, finansijskog i marketing plana, te registraciju poslovnih subjekata su vodili Suzana Babić-Tihi, Feđa Krivošić, Malcolm Duerod, Mersid Poturak, Almir Badnjević i Haris Hasić. 

Generalni partner ovogodišnjeg takmičenja je Inside by EĆO, a zlatni sponzori HOŠE komerc, UG Nada mladima, srebreni sponzori Euro-Optik i Pharma Press i Milkos, a sponzori modula TRON Systems, MI Semić, MAKROIMPACT, Pekara Panera, R&S i EMA Company.