Podjela rozih trakica kao upozorenje da je vrijeme za pregled! - International Burch University

Podjela rozih trakica kao upozorenje da je vrijeme za pregled!

Danas je održana akcija podjele rozih trakica, simbola borbe protiv ove opake bolesti,  koja je posvećena razvijanju svijesti o značaju prevencije karcinoma dojke, gdje prevencija znači redovni pregledi.

Karcinom dojke je bolest koja koji inače uzima najveći broj ženskih života, a redovnim pregledima možemo da ustanovimo i na vrijeme liječimo i izlječimo karcinom, zapamtimo da  samo 1 pregled na vrijeme može da spasi život. 

Svaka 8 žena po trenutnim statistikama je žrtva ove opake bolesti, a sve češće obolijevaju i muškarci, što je malo poznato u javnosti.

 Studenti, studentice, profesori, profesorice asistenti, asistentice, administrativno osoblje i tehničko osoblje svi ponosno nosimo roze trakice, koje znače podsjetnik i upozorenje da je vrijeme za pregled. Današnjom akcijom pokazali smo da  smo spremni da zajedničkim snagama utičemo na svijest o ovoj opakoj bolesti i budemo podrška svima koji trenutno vode bitku za život.

Zašto rođendanski poklon dragoj osobi ne bi bio uplaćen pregled ili vrijeme izdvojeno za kafu ne bi bilo ćaskanje u ordinaciji dok čekamo pregled? Ovo je način da kažemo da brinemo jedni o drugima, jer zaista brinemo!

Internacionalni Burch univerzitet kao društveno odgovorna institucija i ubuduće će provoditi akcije koje imaju za cilj edukaciju, pomoć i generalno doprinos zajednici u kojoj djelujemo.