Poduzetnik, StartUp-ista, Kickbokser Semir Musić današnji je predavač na BURCH univerzitetu - International Burch University

Poduzetnik, StartUp-ista, Kickbokser Semir Musić današnji je predavač na BURCH univerzitetu

1

1

Semir Musić profesionalni je kikbokser. Svoju karijeru u kick box-u vrlo brzo doveo je do vrhunca osvojivši mnoga prva mjesta nakon čega odlučuje podučavati mlade ljude te svoje znanje i iskustvo prenijeti na njih. Osim uspješne sportske karijere Semir je i diplomirani ekonomista. Svoju želju za uspjehom nije zadovoljio samo kroz to. Musić je na nekoliko Start Up takmičenja osvajao prva mjesta a najuspješniji projekat ostvario je s uzgojem bobičastog voća.

Na današnjem predavanju studentima je pričao svoju životnu priču savjetujući ih kako da uspiju u svojim željama ali i to kako da se dignu nakon padova.

„…Sjećam se kao da je jučer bilo. Trebam ući u ring i početi borbu s Rusom. Rusi su poznati kao najbolji i prvi na listama. Imao sam ogromnu tremu i  želju da se meč završi sa što manje povreda. Na to sve moji prijatelji, poznanici i oni najbliži koji su trebali motivirati me govorili su kako je to prevelik zalogaj za mene i kako neću uspjeti. Runda je počela. Nakon prvog udarca Rusu su počele klecati noge. Bio sam oduševljen činjenicom da i „Rusi mogu klecati“. Taj put sam dobio meč što je bio dovoljan razlog da nastavim dalje“, vidno uzbuđen prisjećao se Semir.

Semir je istakao kako ga život nije mazio te kako je imao mnogo padova koji ga nisu demotivisali nego je odlučio ići dalje što se svakako isplatilo. Svojim radom sebi je platio školarinu te dokazao da mladi ljudi u Bosni i Hercegovini mogu uspjeti ako su dovoljno hrabri i uporni.

Da se rad isplati potvrdio je i ušteđevinom koju je iskoristio na nedavno putovanje u Ameriku odakle donosi predivna sjećanja, ideje ali i želju za Bosnom i Hercegovinom.