Pohvale za nastavni kadar Internacionalnog Burch univerziteta sa Danube univerziteta Krems - International Burch University

Pohvale za nastavni kadar Internacionalnog Burch univerziteta sa Danube univerziteta Krems

18651

18651

Doc. dr. Ahmed El Sayed održao je predavanja na temu “Energetske inovacije – inžinjerstvo i upravljanje” u sklopu modula “Fizika zgrade”, master program. Predavanjima je obuhvatio širok spektar tema, kao što su: uvod u fiziku zgrade, pokazatelji učinka, provodljivost toplote, zaštićenost zraka vodenom parom, te praktični dio sa formulama i postupkom rješavanja proračuna fizike zgrade.

Asistentica Emina Arapčić održala je predavanja na temu “Razvoj grada u konfliktu – Olimpijsko nasljeđe Sarajeva”, objašnjavajući arhitekturu i razvoj grada Sarajeva i njegovu urbanu strukturu kao model/primjer, koji kao takav vrijedi i za ostale gradove u Evropi. Predavanja su održana u sklopu studijskog programa “Revitalizacija i sanacija”, kao dio modula “Razvoj grada i planiranje ” na master studiju.

Za vrijeme boravka, nastavni kadar BURCH univerziteta uživao je u gostoprimstvu Danube univerziteta, posjeti i upoznavanju historijskog mjesta Krems-Steina, individualnom vremenu za istraživanje u prostorijama univerzitetske biblioteke, te dodatnim predavanjima kojima su se pridružili na fakultetu – Prezentacija istraživačkih projekata BInUCom (izgradnja inkluzivnih urbanih zajednica) i SES projekta (socijalna inkluzija i upravljanje energijom za neformalna urbana naselja) u sklopu programa Erasmus + sa projektnim partnerima iz Indije i Etiopije; predavanja u okviru programa Lagane membranske konstrukcije (M.Eng.) – Tema: Inženjerstvo / detalji / dimenzioniranje.

Na kraju posjete svi su se složili nastaviti saradnju sa Internacionalnim Burch Univerzitetom. Danube univerzitet je ponovo pozvao naš nastavni kadar da posjeti njihov Univerzitet I da održi nastavu u sklopu projekta Erasmus+, zbog dobrog iskustva i zbog vjerovanja da BURCH osoblje može ponuditi izvrsno znanje studentima u Austriji. Kvaliteta predavanja kao i metodologija predavanja prepoznata je i od strane dekana Prof. sc. techn. Dipl. Arch. ETH Christian Hanusa i profesora Dipl.-Ing. Manfred Sonnleithner, magistar i mag. Mr. Sc. Susanne Prix posebnim pismom zahvalnosti.