Posjeta učenika Međunarodne srednje škole Odsjeku za engleski jezik i književnost na Burch univerzitetu - International Burch University

Posjeta učenika Međunarodne srednje škole Odsjeku za engleski jezik i književnost na Burch univerzitetu

Nakon srdačne dobrodošlice, učenici su imali su priliku da dobiju sve potrebne informacije o odsjeku, kao i o obaveznim i izbornim predmetima koji se u okviru ovog studijskog programa obrađuju. Doc. dr. Amna Brdarević-Čeljo je održala govor dobrodošlice i ukratko objasnila pojedinosti koje se obrađuju na samom odsjeku kroz raznorazne lingvističke predmete. Nakon toga je asistentica Alma Milišić održala veoma interesantnu i zanimljivu prezentaciju u kojoj je istakla važnost učenja jezika, posebno engleskog jezika, a zatim je kroz brojne fotografije bivših studenata na radnim mjestima diljem svijeta ukratko upoznala učenike sa mogućnostima zaposlenja koja ima se nude nakon što diplomiraju na ovom odsjeku. Doc. dr. Vildana Dubravac i doc. dr. Ceylani Akay su se također ukratko predstavili i objasnili koje predmete predaju i koje su prednosti studiranja na Odsjeku za engleski jezik i knjižvnost na Internacionalnom Burch univerzitetu.

Na kraju ovog ugodnog druženja, učenici su posjetili kabinete posebno opremljene za sedmične časove audio-vizelnog prevođenja, te su im uručeni prigodni pokloni kao znak zahvalnosti za posjetu.