POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU TPO FONDACIJE I INTERNACIONALNOG BURCH UNIVERZITETA - International Burch University
TRENING U SARAJEVU – POSTANI POLITIČKI/A LIDER/ICA!
June 17, 2020
Ramiz Korda Master’s Thesis Defense
June 18, 2020

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU TPO FONDACIJE I INTERNACIONALNOG BURCH UNIVERZITETA

Program direktorica Transkulturne, psihosocijalne i obrazovne fondacije (TPO) iz Sarajeva prof. dr. Zilka Spahić – Šiljak (Stanford unversity, Harvard university) i rektor Internacionalnog Burch univerziteta prof. dr. Mersid Poturak, potpisali su Memorandum o saradnji ove dvije organizacije.

Cilj saradnje i partnerstva jeste realizacija i provedba novih pristupa i metodologija u podučavanju, te otvaranje Sokratovog kluba pri Internacionalnom Burč univerzitetu.

 Saradnja podrazumijeva i realizaciju programa Sokratovog kluba, edukativnih seminara te stručnih usavršavanja za studente i studentice, te profesore i profesorice iz čitave Bosne i Hercegovine i svijeta.

“Odsjek za međunarodne odnose i evropske studije i TPO fondacija dijele zajedničku viziju, a to je društvo jednakih prava za sve građane. Uz to, posvećeni smo i obrazovanju građana s ciljem razvitka ne samo sposobnosti za ispoljavanje tih sloboda, već i osjećaja odgovornosti prema zajednici. S tim u vidu, saradnja sa TPO fondacijom značajno obogaćuje nas Odsjek”,

kazao je Adis Maksić, profesor sa Odsjeka za međunarodne odnose i evropske studije Internacionalnog Burch univerziteta.

Ovo je još jedna u nizu značajnih saradnji, koje je Burch sklopio sa ciljem efikasnije uključenosti i pružanja kvalitetnih prilika studentima da se povežu sa drugima, rade na idejama i budu aktivni izvan formata formalnog obrazovanja.