Potpisan Sporazum o saradnji sa organizacijama BRAVO i PRONI - International Burch University
432 e1612447376889
Direktor Francuskog instituta u BiH posjetio Internacionalni Burch univerzitet i obišao studentski paviljon
February 4, 2021
IBU Cover photo
Raspisan novi javni poziv: Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis!
February 12, 2021

Potpisan Sporazum o saradnji sa organizacijama BRAVO i PRONI

A09A7958

A09A7958

Uspješne priče grade se kroz uspješne saradnje, razmjenu dobrih praksi i iskustava i zajedničko djelovanje prema istom cilju. Prepoznavši zajedničke vrijednosti i polazeći od zajedničkog interesa da se kreiraju bolje šanse za mlade ljude u BiH, između Internacionalnog Burch univerziteta potisan je danas Sporazum o poslovnoj saradnji sa organizacijama BRAVO (Bosnian Representative Association for Valuable Opportunities) i PRONI Centar za omladinski razvoj.

Na zajedničkom sastanku održanom u prostorijama našeg univerziteta razgovaralo se o mogućnostima zajedničkog djelovanja u razvoju kompetencija kod mladih ljudi kroz studentske prakse, radionice, edukacije i slične aktivnosti te zajedničko nastupanje na međunarodnim projektima.


Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof.dr. Mersid Poturak naglasio je poduzetnički duh našeg univerziteta i nastojanje da se studentima pruži i neformalno obrazovanje:

„Naši studenti su jako aktivni i kroz više od 30 različitih studentskih klubova organizuju brojne događaje i radionice. Zatim tu je naš Start-up inkubator kroz koji razvijamo poduzetničke vještine kod mladih ljudi. Volonterizam i mogućnost prakse za naše studente kroz ove organizacije su jedan vid saradnje kojem se radujemo, a svakako ćemo zajedno raditi na tome da kreiramo vrijednost za mlade ljude u BiH i šire.“

Organizacija BRAVO vodi se principima: tolerancije, demokratije, različitosti, volonterizma i otvorenosti. Ismail Šehić, direktor organizacije BRAVO istaknuo je da u posljednjih tri godine imaju više od 70 projekata i da sarađuju s brojim međunarodnim organizacijama što otvara i nove mogućnosti za studente Internacionalnog Burch univerziteta.

PRONI je osnivač najveće mreže omladinskih klubova u Bosni i Hercegovini koja broji 42 omladinska kluba te djeluju punih 23 godine s ciljem organizacije i implementacije edukacije u oblasti rada sa mladima. Sporazum je ispred organizacije PRONI potpisao generalni menadžer Jasmin Jašarević.

Potpisivanjem ovih Sporazuma otvaraju se mogućnosti za saradnju kroz promociju poduzetništva, aktivizma, volonterizma i edukaciju mladih ljudi.