Predstavnici Nacionalnog Erasmus+ ureda posjetili IBU - International Burch University

Predstavnici Nacionalnog Erasmus+ ureda posjetili IBU

Predstavnici su imali sastanak sa menadžmentom Univerziteta gdje su razgovarali o važnosti Erasmus + programa za našu ustanovu i načinu na koji utiče na profesionalni razvoj našeg osoblja i studenata. Na ovom sastanku predstavnici NEO su potvrdili da je IBU prepoznat od strane domaćih i međunarodnih institucija kao dobar partner u programu.

Nakon riječi dobrodošlice, NEO predstavnici održali su sastanak sa studentima koji su učestvovali na Erasmus + studentskoj razmjeni na kojem su prenijeli svoja iskustva i eventualne izazove sa kojima su se suočili. Predstavnike NEO-a je posebno zanimala podrška koju studenti dobijaju od matične ustanove IBU (home institution) prije odlaska na mobilnost kao i aktivnosti koje preuzima domaćin institucija ( host institution) u realizaciji njihove mobilnosti.

Predstavnici NEO-a su također željeti saznati više o procesu priznavanje ECTS kredita nakon završene razmjene, gdje su naši studenti istakli da imaju jako dobra i pozitivna iskustva, te da su im priznati predmeti definisani Ugovorom o studiranju.

Nakon inspirativnog sastanka sa studentima, NEO predstavnici su održali sastanak sa predstavnicima akademskog i administrativnog osoblja koji su prenijeli svoja iskustva sa Erasmus +programa mobilnosti. Svi prisutni su se jednoglasno složili da su im Erasmus + mobilnosti vrlo bitni za karijerni razvoj, networking, mogućnosti realizovanja projekata i zajedničko istraživanje.

,,Posjeta je ispunila sva naša očekivanja. Uz dobru organizaciju svih učesnika, smatram da smo obavili sjajan posao, ostavili dobar utisak i da smo sasvim zasluženo dobili priznanje dobrog i kvalitetnog partnera u okviru Erasmus+ programaˮ, za kraj je istakla Emina Mekić, šefica Ureda za međunarodnu saradnju Internacionalnog Burch univerziteta.