PRIJEMNI ISPIT ZA STIPENDIJU
26.03.2023.

Primjer prijemnog ispita

ODABERI STUDIJSKI PROGRAM PRILAGOĐEN SOPSTVENIM CILJEVIMA I INTERESIMA

Prijemni ispit za stipendiju će se održati 26.03.2023. godine. Prijemnom ispitu za stipendiju mogu prisustvovati svi učenici srednjih škola. Učenici mogu odabrati da pristupe prijemnom ispitu na kampusu Univerziteta ili online.

Nakon izvršene prijave, nadležna služba će kontaktirati prijavljene kandidate sa više informacija o mjestu, terminu i načinu održavanja prijemnog ispita za stipendiju.

ODSJEK ZA

Informacijske tehnologije

Odsjek informacijskih tehnologija (IT) se bavi istraživanjem i izučavanjem računarskih mreža, programiranja, baza podataka i drugih aspekata IT-a koji se istražuju diljem svijeta. Studenti stiču znanja i praktične vještine za razvoj, implementaciju i komercijalizaciju informacijske tehnologije budućnosti.

ODSJEK ZA

Elektrotehniku

Odsjek elektrotehnike se bavi istraživanjem i studiranjem električne energije, elektronike, automatizacije i kontrole uređaja današnjice. Studenti stiču znanja i praktične vještine za projektovanje, razvoj, održavanje i patentiranje elektrotehničkih sistema i uređaja.

ODSJEK ZA

Genetiku i bioinžinjering

Odsjek genetike i bioinžinjeringa se bavi istraživanjem, izučavanjem i implementiranjem prirodnih nauka i inžinjeringa. Studenti stiču znanja i praktične vještine za razumijevanje, rad i razvoj biotehnoloških i hemijskih procesa koji imaju značajnu primjenu u nauci i industriji.

ODSJEK ZA

Arhitekturu

Odsjek arhitekture se bavi izučavanjem arhitekture, urbanizma i dizajna sredine u kojoj boravimo. Studenti stiču znanja i praktične vještine za projektovanje, planiranje i održavanje građevina i urbanističkih područja te pristupaju arhitekturi kao načinu razmišljanja.

ODSJEK ZA

Građevinarstvo

Odsjek građevinarstva se bavi strukturom, istraživanjem i izučavanjem građevinskih materijala, konstrukcija, inžinjerstva i projektovanja građevina za našu budućnost. Studenti stiču znanja i praktične vještine za projektovanje, izgradnju i održavanje građevina koje prate standarde današnjice.

ODSJEK ZA

Menadžment

Odsjek menadžmenta se bavi organizacijskim upravljanjem i poslovanjem. Studenti stiču znanje i uče o vlastitim kompetencijama u donošenju odluka, planiranju i određivanju prioriteta kako bi se svi organizacijski ciljevi djelotovorno i profitabilno realizirali.

ODSJEK ZA

Međunarodne odnose i evropske studije

Odsjek međunarodnih odnosa i evropskih studija se bavi istraživanjem i studiranjem međunarodnih odnosa, evropske politike, prava i ekonomije. Studenti stiču znanja i praktične vještine za razumijevanje međunarodne politike i evropskih institucija s ciljem razvijanja diplomatske komunikacije i sistema razmišljanja.

ODSJEK ZA

Bankarstvo i finansije

Odsjek bankarstva i finansija se bavi istraživanjem, studiranjem i izučavanjem metodologije rada u bankarstvu, finansijskom tržištu, kreditnom poslovanju i investiranju. Studenti stiču znanja i praktične vještine za razumijevanje i upravljanje finansijskim institucijama i tržištima, kao i za analizu i razvoj finansijskih proizvoda i usluga.

ODSJEK ZA

Grafički dizajn i multimedija

Odsjek grafičkog dizajna i multimedije se bavi kreativnim istraživanjem i studiranjem grafičkog dizajna, ilustracija, animacije, fotografije, video-editinga i drugih medija. Studenti stiču znanja, praksu, nove ideje i praktične vještine za razvoj i primjenu znanja u kreativne i komercijalne svrhe.

ODSJEK ZA

Digitalne komunikacije i odnose s javnošću

Odsjek digitalnih komunikacije i odnosa s javnošću se bavi istraživanjem i studiranjem digitalnih medija, društvenih mreža i odnosa s javnošću, te omogućava studentima da steknu praktične vještine za razumijevanje i upravljanje digitalnim komunikacijama budućnosti.

TREBATE VIŠE INFORMACIJA?

Ako niste sigurni gdje započeti, šta želite studirati ili jednostavno trebate više informacija o upisu, nemojte brinuti. Pozovite naše ljubazno osoblje za dodatne informacije.

PRIJEMNI ISPIT ZA STIPENDIJU
26.03.2023.

Primjer prijemnog ispita