Osoblje sa BURCH univerziteta na projektu Erasmus+ Teaching Mobility Lublin u Poljskoj - International Burch University

Osoblje sa BURCH univerziteta na projektu Erasmus+ Teaching Mobility Lublin u Poljskoj

Nakon sastanka sa domaćinima, svi učesnici su predstavili svoje matične institucije. Ostali učesnici programa bili su iz Srbije, Gruzije, Turske, Kirgistana i Bosne i Hercegovine.

U naredna dva dana, tim sa Internacionalnog Burch univerziteta predstavio je Bosnu i Hercegovinu kao svoju matičnu zemlju i Internacionalni Burch univerzitet za studente u WSPA i srednjoškolce J.I. Gimnazija Paderewski. Brošure su distribuirane nakon prezentacija.

Tokom boravka našeg akademskog osoblja održana su predavanja za studente prve i treće godine na Arhitektonskom Odsjeku u WSPA-u.

Organizovane ture za sve učesnike organizovali su domaćini. Ture su obuhvatale historijski značaj Lublina i razvoj grada tokom historije. Posjećeno je nekoliko historijskih objekata, centralni crkvi i manastira. Kasnije, tim Burch univerziteta posjetio je još zanimljivih mjesta u Lublinu, kao što su Lublin Arena i Koncentracioni logor Majdanek.

Posljednje večeri, oproštajna večera je organizovana za sve učesnike programa, a komplementarni pokloni sa Burch univerziteta dati su domaćinima i drugim učesnicima.

Ciljevi postavljeni ispred Burch tima su postignuti, a domaćini su čestitali na uloženom trudu i pokazao veliko interesovanje za nastavak dobrih odnosa između obe institucije u budućnosti.