Rekordna zainteresiranost srednjoškolaca na prijemnom ispitu za studij na BURCH univerzitetu - International Burch University

Rekordna zainteresiranost srednjoškolaca na prijemnom ispitu za studij na BURCH univerzitetu

Obzirom na sve manji broj djece, samim tim i srednjoškolaca u BiH, ekipa koja je vrijedno radila na spremanju materijala za prijemni ispit i na marketingu istog, kao i ostalo osoblje Burch univerziteta koje je pomagalo oko svih priprema, više je no zadovoljna i sretna rekordnom izlaznošću na prijemni ispit za stipendije na Burch univerzitetu. Da, dobro ste pročitali; prijemnom ispitu za stipendije pristupio je doista rekordan broj srednjoškolaca, kako iz Sarajeva tako i iz drugih  bosanskohercegovačkih gradova. Velika izlaznost učenica i učenika srednjih škola na prijemni ispit za stipendije koji je organizirao Internacionalni Burch univerzitet je jasan pokazatelj da je Burch univerzitet jedna od vodećih visokoobrazovnih ustanova u BiH i regiji.

„Velika je odluka pred vama. Prije svega šta, a zatim i gdje studirati. Velike odluke sa sobom nose i važne dane, trenutke, polemike. Danas je veliki dan, danas je prijemni ispit za stipendije na Internacionalnom Burch univerzitetu. Visoka je brojka zainteresiranih studenata, mnogo veća nego prethodne godine, za studij na Internacionalnom Burch univerzitetu. Ova visoka brojka dokaz je da smo proteklih mjeseci, a i godina, dobro radili svoj posao. Ono što danas želim poručiti mladim djevojčicama i dječacima jeste da se koncentrišu i pokažu svoje znanje i da spremni zakorače u novu fazu svog života. Mi, profesori, tu novu fazu zovemo faza studiranja i na Internacionalnom Burch univerzitetu želimo vas, već spremne, podržati i pomoći vam u vašim ostvarenjima“, istakao je prof. dr. Damir Marjanović, rektor Internacionalnog Burch univerziteta.

Pored rektora, prof. dr. Marjanovića, o prijemnom ispitu je također govorio i prof. dr. Senad Bećirović, dekan Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke Internacionalnog Burch univerziteta. Ovom prilikom, prof. Bećirović je rekao kako je izuzetno zadovoljan odzivom učenika, te da očekuje da će svi fakulteti i studijski programi Burch univerziteta biti popunjeni, iako iz godine u godinu sve manji broj srednjoškolaca upisuje fakultete u Bosni i Hercegovini.

Rezultati ispita biti će objavljeni na našoj stranici www.ibu.edu.ba.