Socijalni dan na Burch univerzitetu - International Burch University

Socijalni dan na Burch univerzitetu

17479

17479

Srednjoškolci su oduševjeni Burch univerzitetom. Njih deset je bilo raspoređeno u Inovacijski centar, IT, Admission Office, Design thinking office, FLINK te lab za genetiku. Jedan dan su proveli usavršavajući  svoje vještine te su imali mogućnost primjeniti znanje ne samo iz  informatike, matematike već i iz biologije i hemije koje su stekli u srednjoj školi. Današnji dan je bio presudna karika za njihovo daljnje uspješno obrazovanje.

Burch univerzitet je sretan što je danas u posjeti imao mlade klince I klinceze koji su danas ostvarili nova poznanstva I stekli nove vještine te utvrdili svoje znanje iz određenih oblasti. 

„Socijalni dan“ na BURCH Univerzitetu

1

1

Šta je to zapravo Socijalni dan? Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe mijenjaju radnim mjestima. Ove godine ovaj projekat se realizuje i u našoj zemlji, te okuplja oko 500 srednjoškolaca i radnih mjesta u kojima će raditi.

BURCH  univerzitet je odlučio podržati ovaj projekat i brojne ambiciozne mlade ljude koji su na njegovoj realizaciji radili mjesecima, te obezbijediti im 10 radnih mjesta kako bi prikupili što više kvalitetnog i lijepog radnog iskustva za jedan dan.

Srednjoškolci koji su proveli dan na BURCH Univerzitetu imali su priliku posjetiti i raditi na različitim pozicijama i kabinetima, poput Marketing kabineta, genetičke laboratorije, Inovacijskog centra, StartUp inkubatora te brojnim drugim prostorija.

Mladi srednjoškolci su veoma zahvalni i zadovoljni na ukazanoj prilici i povjerenju, te tvrde da su stekli iskustvo i divne uspomene koje će im dugo ostati urezane u sjećanju. Na osnovu zadivljujućih obostranih utisaka, nadamo se daljnjoj saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.