Studenati arhitekture Burch univerziteta u egzibicionom takmičenju Tunel Spasa - International Burch University

Studenati arhitekture Burch univerziteta u egzibicionom takmičenju Tunel Spasa

Konkurs je bio otvoren za sve arhitekte kao i studente arhitekture u Bosni i Hercegovini, gdje je I ove godine ponovo ovo egzibiciono takmičenje bilo uspješno. Studenti Burch Univerziteta su se upoznali sa takmičarskim događajem preko profesorice Sanele Klarić, koja je ujedno bila i njihova mentorica tokom cijelog projekta. Bilo je ovo prvo takmičenje u kojem su studenti učestvovali i bili su jako uzbuđeni jer nisu znali ko je potencijalni konkurent te zato što su po prvi puta ocjenjivani od nekoga van Burch univerziteta, te nekoga ko ima godine iskustva iza sebe. Pravu veličinu ovog takmičenja student su osjetili tek kada su vidjeli svoja dva rada među ostalim radovima na izložbi. Iako studenti Burch univerziteta nisu osvojili jednu od prvih nagrada, osjećali su se nagrađeno korisnim savjetima od strane žirija za budući rad jer su ih, kako kažu, naučili novim načinima gledanja na projekte.  

Tim arhitekture studenata sa Burch univerziteta se raduje daljem učešću na sličnim takmičenjima i toplo preporučuje svakome da okuša sreću barem jednom.

Generalno, što se tiče takmičenja, svi takmičari će uvijek otići kao pobjednici; ako ne sa nekim od nagrada, otići će sa novim znanjem i uz osjećaj da pripadaju stručnjacima iz struke.