Student BURCH univerziteta, Haris Magrdžija, Volonter godine - International Burch University

Student BURCH univerziteta, Haris Magrdžija, Volonter godine

Crveni križ, kao domaći humanitarni lider i najveća mreža volontera u BiH, mladima pruža kvalitetno okruženje za volontiranje i stjecanje korisnih vještina. U skladu s Pravilnikom o priznanjima CK FBiH, priznanje se dodjeljuje volonterima koji su tokom godine postigli posebno značajne rezultate u svom volonterskom radu, a u programima i aktivnostima koje se provode u organizaciji CK FBiH. Ove godine je 25 volontera CK FBiH dobilo priznanje Volonter godine.

Jedan od ovogodišnjih laureata je Haris Magrdžija, student BURCH univerziteta, volonter sa desetogodišnjim volonterskim iskustvom u CK i dobrovoljni darivalac krvi. 

“Brojni su razlozi zašto mladi u BiH trebaju volontirati. Svjesni smo da trenutni formalni obrazovani sistem u BiH ima u fokusu stjecanje znanja i ponavljanje naučenog te je nedovoljno pažnje usmjereno na razvoj korisnih vještina. Stoga je volontiranje najbolji način da se taj nedostatak u formalnom obrazovnom sistemu nadoknadi, rekao je Haris koji je bio učenik generacije u srednjoj školi te student generacije na dodiplomskim studijima.

Napomenut ćemo još da je prošle sedmice, u organizaciji Asocijacije studenata Fakulteta za obrazovanje, održana prezentacija od strane CK Ilidža, čiji je primarni cilj bio skrenuti pažnju na važnosti, ciljeve i aktivnosti Crvenog Križa.

Danas, 6. Decembra 2016. godine se održala akcija dobrovoljnog darivanja krvi (DDK) gdje su mnogi naši studenti kao i akademsko osoblje učestvovali i darovali najdragocjenije što se može dati, krv.