BURCH studenti organizovali PLAYSBA Game Day - International Burch University

BURCH studenti organizovali PLAYSBA Game Day

PlaysBa Game Day održan je 26. augusta 2018. godine. Organizovano je LAN takmičenje u raznovrsnim igrama, uključujući League of Legends, Pro Evolution Soccer i Hearthstone.

 

U League of Legends konkurenciji je bilo osam najboljih timova iz Sarajeva i drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Poslije tijesne borbe, timovi Autofill i Ringispilici su suočeni u finalu, gdje je tim Autofill odnio titulu pobjednika trećeg godišnjeg Game Day takmičenja. Hearthstone takmičenje je trajalo nekoliko sati. Aldin Omerdić je konačno završio takmičenje i zauzeo prvo mjesto. Harisom Čekrlj je zauzeo drugu poziciju. Pro Evolution Soccer takmičenje je bilo vrhunac događaja, sa najboljim igračima iz Bosne I Heregovine na jednom mjestu. Na kraju, Belmin Muslić je odnio pobjedu. Denis Ramović je bio drugi i Aziz Lomigor na trećem mjestu.

 

Svi timovi i igrači izrazili su veliko zadovoljstvo samim događajem, gdje su sponzori nagradili najbolje nevjerovatnim nagradama, a ostale učesnike pićem. Sve je spremno i za sljedeći događaj, koji će, nadamo se, biti bolji od posljednjeg.