Studenti Burch univerziteta osvojili treće mjesto na „Sarajevo Innovations Festival“ - International Burch University

Studenti Burch univerziteta osvojili treće mjesto na „Sarajevo Innovations Festival“

Udruženje Studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo „STELEKS“ je 13. novembra 2016. godine održao festival studentskih radova pod nazivom „Sarajevo Innovations Festival“. Festival je bio posvećen studentima Elektrotehničkih i srodnih fakulteta u BiH i teme radova su pokrile sva polja elektrotehnike kao što su elektrotehnika, automatika, energija, telekomunikacije i informacijske tehnologije.

Profesionalno ocjenjivanje radova je izvršeno od strane komisije koja se sastojala od profesora i asistenata Elektrotehničkog fakulteta. Svi radovi koji su bili prezentovani na Festivalu su objavljeni u izborniku radova i najbolja tri rada su osvojila vrijedne nagrade i osigurano učešće na IEEE SYPC 2016.

IEEE Student and Young Professional Congress 2016 je platforma za kontinuiranu saradnju, omogućavajući studentima i mladim profesionalcima da kreativno razmišljaju, razvijaju nove ideje i rade sa IEEE globalnom zajednicom  ka ispunjenju svojih snova. Kroz veliki broj tehničkih i netehničkih radionica, industrijskih predavanja od svjetskih stručnjaka, profesionalnog umrežavanja i društvenog događaja, studenti i mladi profesionalci će upoznati nove ljude, prevazići etničke barijere i razvijati kolaborativne veze sa industrijom u BiH i u svijetu.

Kreativnost, imaginacija i tehnolgija nemaju ograničenja. Sa ovim kongresom, IEEE zajedno sa studentima i mladim profesionalcima će pokazati predanost osnaženju i nadahnuću nove generacije inžinjeringa i tehnoloških vođa, koji će odigrati ključnu ulogu u pomaganju BiH.

Treće mjesto su osvojili naši studenti: Faruk Ćidić, Dalibor Đumić i Sead Banda, uz mentora prof. dr. Jasmin Kevrić, sa impresivnim projektom pod nazivom „Blink-controlled Virtual Keyboard“, dok su prvo i drugo mjesto osvojili studenti master programa Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo. Pored Burch univerziteta i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, na festivalu su učestvovali i studenti Elektrotehničkog fakulteta Tuzla.

Čestitamo našim studentima na njihovom uspjehu!