Studenti BURCH univerziteta – SAFE članovi u humanitarnoj kampanji - International Burch University

Studenti BURCH univerziteta – SAFE članovi u humanitarnoj kampanji

17052

17052

U prethodnom periodu su članovi asocijacije odlučili organizirati humanitarnu akciju prikupljanja novca, kako bi ispunili svoja dva cilja; obradovati najstarije ali i one najmlađe. Na kraju aprila mjeseca su studenti zaokružili ovaj zadatak odlaskom jednoj od socijalno ugroženih porodica na području Ilidže. Devetočlana porodica, koja živi u poprilično lošim uslovima za život, je svesrdno dočekala naše studente.

Od prikupljenog novca su kupljene neophodne namirnice, te neke sitne dodatne stvari koje su obradovale dječicu. Studenti SAFE-a su sa osmijehom krenuli na ovaj put, a sa još većim osmijehom se vratili.

“Njihov osmijeh crta naš”, rekla nam je članica asocijacije, Berina Šijerkić.

Dok smo u mogućnosti i imamo volje da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, to je znak da smo i dobro društvo.

“Ispred SAFE asocijacije, zahvaljujem se svim studentima i uposlenicima našeg univerziteta, što su nam po ko zna koji put izašli u susret doniranjem novca, a kojim smo ni pomogli ljudima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Osjećaj da ste nekome olakšali svakodnevnicu je neopisiv. Hvala vam još jednom, i nadam se da ćemo skupa ispisati mnogo još ovakvih prelijepih priča”, za kraj je dodala predsjednica SAFE asocijacije, Fatima Kovačević.