Studenti BURCH univerziteta te članovi SAFE-a posjetili starački dom Vitalis na Ilidži - International Burch University

Studenti BURCH univerziteta te članovi SAFE-a posjetili starački dom Vitalis na Ilidži

Do sada su studenti Burcha uglavnom prikupljali novac i donirali socijalno ugroženoj djeci ili su išli u posjete djeci koja se nalaze u bolnicama, te su svaka od ovih posjeta na svoj način bile emotivne, čak i potresne, ali je nedavna posjeta osobama treće životne dobi ostavila poseban trag kod svih studenata.

Nakon sastanka SAFE asocijacije, studentica druge godine Odsjeka za engleski jezik i književnost, Berina Šijerkić, dala je prijedlog za posjetu staračkom domu, što su svi sa oduševljenjem prihvatili. Nekoliko dana prije posjete studenti su se najavili upravi staračkog doma “Vitalis”, koji su u vrlo kratkom roku potvrdno odgovorili i bili pozitivno iznenađeni ovom planiranom posjetom studenata Burch univerziteta. Nakon završene akcije prikupljanja sredstava, kupljene su ukusne poslastice za posjetu ovim dragim osobama.

“Zaista je bilo zadovoljstvo uz kolače razgovarati sa osobama treće životne dobi, slušati njihova životna iskustva ali ponajviše izmamiti im osmijeh na lice”, kazala je predsjednica SAFE asocijacije, Fatima Kovačević.

Iako je dom Vitalis opremljen u skladu sa najvišim standardima, a osoblje koje radi je visoko kvalificirano i veoma ljubazno, korisnici doma su bili više nego oduševljeni posjetom članova SAFE-e, studenata Burch univerziteta, koja je  zasigurno bila osvježenje za njihovu svakodnevnicu.

Uprava doma “Vitalis” i njihovi štićenici su se zahvalili na ugodnoj posjeti te su izrazili želju za novim druženjem u njihovom domu, u prostorijama Burch univerziteta ili na nekom proljetnom izletu.