Studenti BURCH Univerziteta u Posjeti Vanjskotrgovinskoj Komori Bosne i Hercegovine - International Burch University

Studenti BURCH Univerziteta u Posjeti Vanjskotrgovinskoj Komori Bosne i Hercegovine

Delegaciju studenata, predvođenu predsjednicom kluba, Kanitom Jahić, činili su sljedeći članovi BDC-a: Amina Kahriman, Lamija Bišić, Emina Dželić, Idriz Avdić, Sabina Komić i Berrin Soysal. Pomoćnik savjetnika BDC-a, Ensar Mekić, i PR menadžer, Jasmina Sinanović, su prisustvovali događaju kao podrška delegacije studenata u ovom važnom događaju.

Delegaciju studenata pozdravio je i primio predsjednik komore, doc.dr.sc. Bruno Bojić, koji je student upoznao o historiji komore, njenom svrhom i koji značaj ima za razvoj Bosne i Hercegovine. Tokom posjete, doc.dr.sc. Bojić je odgovorio na pitanja studenata ističući problem angažmana studenata u praksi i važnih procesa za njihovo zapošljavanje, trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju poslovanje, kao i najnoviji razvoj uz podršku i realizaciju komore. Doc.dr.sc. Bojić je naglasio da mladi ljudi trebaju da budu inovativni, kreativni, ali i da budu podrška svoje zemlje te da vole svoju zemlju. Osim toga, on je spomenuo važnost poslovne etike i multikulturalizma kao dva vrlo važna faktora za Bosnu i Hercegovinu, rekavši da studenti treba da se trude da budu etički u svim aspektima života. Predsjednik komore je dodao da Bosna i Hercegovina ima dobru saradnju sa stranim zemljama. Vanjskotrgovinska komora BiH je član brojnih međunarodnih asocijacija (Eurochambres, međunarodna privredna komora ICC, ABC, FIATA, IRU, SECI) što omogućava uspješno sudjelovanje u različitim projektima za jačanje i poboljšanje regionalne i međunarodne poslovne saradnje.

Doc.dr.sc. Bruno Bojić na kraju je uputio poruku svim studentima da je stjecanje znanja njihov ključ ka uspjehu i budućim radnim mjestima. U ime predsjednika kluba, kao znak zahvalnosti, predsjednik BDC-a, Kanita Jahić, uručila je mali poklon predsjedniku Vanjskotrgovinske komore BiH, doc.dr.sc. Bruni Bojić.