Studenti Nedima Krndžija i Emir Šogolj na studentskoj razmjeni na Univerzitetu u Leonu - International Burch University
20405
IBU Student and Activist Sejla Aganovic Determined To Fight for a Better Tomorrow for Young People in BiH
January 9, 2020
20413
Students Nedima Krndžija and Emir Šogolj on the Student Exchange Program at the University of Leon
January 10, 2020

Studenti Nedima Krndžija i Emir Šogolj na studentskoj razmjeni na Univerzitetu u Leonu

20413

20413

S ciljem pružanja drugačijeg obrazovnog iskustva naše studente kontinuirano podstičemo na sudjelovanje u Erasmus + programima razmjene.  Burch univerzitet je vrlo aktivan na polju međunarodnih razmjena i do sada ima preko 25 partnera kod kojih odlaze naši studenti i osoblje.

Trenutno, na studentskoj razmjeni su studenti sa Odsjeka za engleski jezik i književnost Nedima Krndžija i Emir Šogolj, koji su odlučili iskoristiti priliku i studirati u Španiji, gdje će provesti jedan semester.

Nedima Krndžija kaže da su se radovali novom akademskom okruženju, ali da su preuzeli i određene vannastavne aktivnosti i to sve u cilju da se što prije prilagode španskom obrazovnom sistemu, te nastavnom planu i programu. “Iako smo u početku imali određenu zabrinutost kako ćemo se snaći, iskustvo i vještine koje smo stekli na Burch univerzitetu uveliko nam pomažu na našem novom Univerzitetu u Leonu”, ističe Nedima.

Emir Šogolj dodaje da su pretpostavljali šta ih čeka i kako izgleda studentska razmjena, jer su od kolega rado slušali o njihovim iskustvima. On dodaje: “Ovo iskustvo je sjajno, predstavljati sebe, svoj Univezitet i zemlju čini nas ponosnim i dodatno ambicioznim”.

Poredeći  Univerzitet u Leonu sa Burch univerzitetom, ističu da je prvi navedeni znatno veći, sa velikim brojem studenata , ali da studenti ovog Univerziteta nemaju tako često priliku sresti profesore i intenzivno sa njima komunicirati  kao što je to slučaj na Burch univerzitetu.

Za grad Leon su pretpostavljali da je čudesan, jer ima zanimljivu historiju i prema dostupnim informacijama pruža brojne šanse za istraživanje. Oni dodaju da su ugodno iznenađeni njegovom sličnosti sa Sarajevom, posebno glavnom ulicom, koja podsjeća na Ferhadiju.

Studenti za kraj poručuju da je program razmjene izuzetno značajan, iskustvo koje stiču kao i nova znanja koja usvajaju.

Našim studentima želimo ugodan boravak i puno uspjeha na ispitima, a radujemo se njihovom povratku.