STUDENTSKI KLUBOVI OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI BIH - International Burch University
Erasmus + Staff Mobilities during October
November 19, 2020
USPJEŠNO ODRŽANA EPLAN ELECTRIC P8 RADIONICA NA IBU
November 30, 2020

STUDENTSKI KLUBOVI OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI BIH

Iako su midterm ispiti u toku studenti Internacionalnog Burch univerziteta odvojili su svoje vrijeme da organizuju online događaj kojim će posvetiti posebnu pažnju i obilježiti Dan državnosti BiH. Tri studentska kluba sa Odsjeka za engleski jezik i književnost: SAFE, Linguistics club i T-Club bili su organizatori događaja u kojem su učestovali i dekan Fakulteta za edukaciju i humanističke nauke Senad Bećirović, profesor Odsjeka za genetiku i bioinžinjering Damir Marjanović i profesor Ceylani Akay sa Odsjeka za engleski jezik i književnost.

Dekan Senad Bećirović prvi se obratio studentima te je s njima podijelio nekoliko riječi o važnosti ovog datuma za BiH, ali i važnosti njihove želje da proslave Dan državnosti.

„Vi ste mladi ljudi, puni potencijala, studenti koji vole ovu zemlju i možete značajno doprinijeti njenom prosperitetu. Dajete nam nadu i pokazujete kako se domovina voli i cijeni“, rekao je dekan Bećirović.

Profesor Marjanović posebnu pažnju stavio je na činjenicu da dokumenti iz 1943. godine sa prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu imaju veliku vrijednost te da ih je potrebno pročitati, jer njihove poruke mogu biti primijenjene i danas.

Zatim je profesor Ceylani recitirao „Zapis o zemlji“ Mak Dizdara.
 
I studentski klubovi su, svaki na svoj način, pripremili posebne citate, tekstove i priče o BiH koje su podijelili s učesnicima događaja, kao i ljubav prema našoj domovini. Na kraju su istaknuli želju da ovaj događaj postane tradicionalan te su ponosni na uspješnu organizaciju ove godine.