U BiH kreirana prva social media platforma za razmjenu znanja - International Burch University

U BiH kreirana prva social media platforma za razmjenu znanja

17086

17086

Ideja vodilja jeste pretvoriti neformalno obrazovanje u formalno, te otvoriti prostor za nesebičnu podjelu znanja koje se prenosi na mlade naraštaje

Danas su se u rektoratu Internacionalnog Burch univerziteta sastali predstavnici Knowlead društvene platforme, a ujedno i studenti Burch-a, u pratnji njihovog mentora, Malcolm Dueroda MBA, gdje ih je ugostio rektor, prof. dr. Damir Marjanović.

Studenti, Ekrem Nurović, Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić, osigurali su plasman na svjetskom finalnom Microsoft Imagine Cup takmičenju koje će se održati tokom jula 2017 godine u Seattle-u. Ovo je jedinstvena prilika kako za njihovo usavršavanje tako i za dobar networking sa ključnim osobama u IT industriji, te, naravno, prilika da se bore za osvajanje ovog natjecanja ali na svjetskom nivou koje za glavnu nagradu ima iznos od $100.000.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje podstiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života a predstavljanje najboljih projekata s područja Balkana održalo se u Zagrebu, 12. maja 2017. godine. Microsoft Imagine Cup je projekt koji je i ove godine okupio pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Ekrem Nurović, osnivač online platforme za učenje “Knowlead” kazao je kako se radi o izuzetnoj prilici da se širem tržištu dodatno prezentiraju mogućnosti koje nudi ova platforma.

“Microsoft je prepoznao naš rad i izabrao nas da se predstavimo na takmičenju koje se ove godine održava u Zagrebu od 10. do 13. maja. Ovo je odlična prilika da još više napredujemo, upoznamo se sa ljudima koji rade u Microsoftu i plasiramo se na svjetsko takmičenje koje se održava u SAD-u. Naš cilj je da budemo prvi jer bi nam to obezbijedilo $25.000 koliko iznosi prva nagrada. To bi znatno ubrzalo cjelokupni rad na ovom projektu i omogućilo da zaposlimo još ljudi”, kazao je Nurović, prije samog proglašenja pobjednika.

“Mi na Internacionalnom Burch univerzitetu se zalažemo za aplikativno znanje jer samo tako naši studenti mogu početi razmišljati o biznisu a samim tim i o kreiranju vlastitog posla. Jako smo sretni i zadovoljni zbog ovih dječaka i oni su samo jedna od ekipa sa Internacionalnog Burch univerziteta koja niže uspjehe za koje živimo i borimo se na Burch univerzitetu. Naša obaveza nije samo da studentima prenosimo znanje nego da im budemo i mentori i podrška u primjeni stečenih znanja u stvarnom životu. Uz pomoć naših profesora sa Burch univerziteta, ovi momci su pokrenuli vlastiti start-up i već postigli veliki uspjeh. Sada ćemo ih podržati u njihovom nastupu u Seattle-u, a siguran sam da će se naša suradnja nastaviti kada budu uspješni eksperti, poslovni ljudi i uzor budućih generacija.“, izjavio je rektor Burch univerziteta, prof. dr. Damir Marjanović.

Nagrađeni momci su u rektoratu Burch Univerziteta sa još većom dozom entuzijazma i volje prepričavali svoje događaje iz Zagreba te podijelili svoje daljnje korake kada je riječ o samoj platformi.  Jedna od ideja jeste pretvoriti njihovo neformalno obrazovanje u formalno, te omogućiti im prostor da dijele svoje znanje i prenose ga na druge mlade naraštaje, a samim tim i na nove buduće uposlenike Knowleada.

Rektor Burch Univerziteta prof. dr. Damir Marjanović je, pored iskrenih čestitki, izrazio veliku zahvalnost studentima na osvojenom prvom mjestu te je izrazio svoju daljnu podršku cijelom timu, koja nije manjkala od samog početka ove divne i kreativne ideje, “Knowlead”, online platoformu za razmjenu znanja.