Uzbudljiva predavanja na Odsjeku za engleski jezik i književnost Burch univerziteta - International Burch University

Uzbudljiva predavanja na Odsjeku za engleski jezik i književnost Burch univerziteta

Odsjek je ugostio prof. dr. Lolea Georgiana sa Zapadnog univerziteta u Temišvaru u Rumuniji 22. marta 2018. godine kao dio programa razmjene akademskog osoblja. Profesorica je održala predavanje na Odsjeku za engleski jezik i književnost i govorila o New Orleansu u razdoblju između 1682. godine, kada je grad osnovan i 2005. godine, kada je uragan Katrina usmrtio 1600 ljudi i uništio hiljade domova. Dotakla se raznih problema s kojima se grad suočio, počevši od rasnih pitanja do rekonstrukcije njihove vlade, ali je istakla i sve stvari kojima bi se ovaj grad trebao ponositi. Govoreći o gradu, profesorica je tražila od studenata da uporede vremenske linije New Orleansa sa vremenskom linijom svoje zemlje ili grada. Studenti su se brzo pridružili rekonstrukciji prošlosti, svaki od njih pritom dodavši neke zanimljive činjenice o svojoj državi. Predavanje je završilo u prijateljskom razgovoru.

U sklopu 5. Međunarodnog studentskog simpozija, Odsjek je također ugostio istaknuta imena iz područja humanističkih, društvenih i prirodnih nauka kao što su Prof. dr. Maria Fernandez Raga i Prof. dr. Jose Antonia Resins Gordaliza, koji su održali seminar o učenju u web okruženju. Pored seminara, profesori su održali i predavanje našim master studentima na temu “Upotreba Moodle platforme u obrazovanju”.

Veoma smo zadovoljni činjenicom da smo ugostili ove izvanredne profesore i nadamo se da će iskustvo koje su stekli učenici koji su imali priliku prisustvovati predavanjima biti vrlo korisno. Također se nadamo da ćemo u narednim godinama imati priliku ugostiti i druge istaknute profesore.