„VIRTUAL CLUB DAY“ ODUŠEVIO STUDENTE - International Burch University
8 OD 10 MLADIH LJUDI ĆE MORATI BITI PODUZETNICI!
November 13, 2020
Erasmus + Staff Mobilities during October
November 19, 2020

„VIRTUAL CLUB DAY“ ODUŠEVIO STUDENTE

Pripadnost timu i mogućnost da se kreativno izraze kroz određene aktivnosti studentima predstavlja veoma važnu stavku u njihovom obrazovanju. Studenti danas nisu zainteresovani samo za preuzimanje znanja nego žele aktivno učestvovati u procesu učenja, kreirati svoje uloge i interese te prilagoditi proces svojim afinitetima. Internacionalni Burch univerzitet daje im priliku za to i kroz mogućnost da učestvuju u brojnim klubovima koje su osnovali upravo studenti, ali i opciju da osmisle i pokrenu novi klub.


Svake godine Student Activity Center organizira Club day koji je prilika da se novi studenti upoznaju sa aktivnim klubovima i postanu njihovi članovi. Ove godine zbog specifične epidemiološke situacije događaj je održan online putem platforme AirMeet. „Virtual Club day“ privukao je veliki interes i pažnju studenata. Događaj je organiziran u vidu virtualnih stolova kojima su se studenti mogli pridružiti onine i direktno saznati informacije o klubu koji ih interesuje. Događaj je trajao četiri sata, a u svakom trenutku na platformi je bilo prisutno oko 150 studenata. Studenti su se mogli pridružiti nekom od 24 kluba koja su se predstavila na „Virtual Club Day-u“: Student Activity Centar (SAC), Youthhouse Effect, GCE Club, T Club, ACM Club, SAFE, BDC, A3 club, Speak up, Linguistics club, Burch Dance Academy, Burch Football Club, Pixel Crew, Burch Band, Burch Diplomacy Club, Embeded System and Design, OIKOS, GBE Student Collective, Trivia Club, Sphere of Science (SOS), TT Club Ace, Student Ambassador, Zen Club i Girls Volleyball Club.


Klubovi okupljaju studente koji imaju zajedničke interese te su odlična prilika za razmjenu ideja i mišljenja, ali i zajedničko djelovanje kroz organizovanje različitih aktivnosti.