Završen prvi dio takmičenja “Start Me Up High School” - International Burch University
Multilatelarna simulacija
Studenti napravili simulaciju multilateralnog sastanka
January 21, 2021
20200910 004211
ERASMUS + Mobilnosti: Moje iskustvo u Francuskoj
January 26, 2021

Završen prvi dio takmičenja “Start Me Up High School”

rsz the team

rsz the team

Prvi dio “Start Me Up High School” takmičenja za srednjoškolce u poduzetništvu uspješno je završen nakon pet dana intezivnog rada i zadataka koji su bili stavljeni pred naše takmičare. Velika borba se vodila između 70 učesnika iz 16 različitih gradova širom BiH okupljenih u 23 ekipe.

Svaka ekipa svoju je dobro osmišljenu ideju pokušala na najbolji način prezentirati članovima žirija koji su bili fokusirani na nekoliko kategorija: marketing, tehnologiju, ljudske resurse, finansije i ukupnu izvodivost ideje.

Timovi su putem dvije online platforme, AirMeet i GooseChase, obavljali zadatke koji su im donosili određeni broj bodova, prezentirali žiriju svoje ideje, ali i vršili promociju svoje ideje putem društvenih mreža pokazavši koliko su kreativni i inovativni.

Nakon pet dana takmičenja sedam ekipa koje su bile najbolje po ukupnom zbiru bodova plasiralo se u finalno takmičenje koje će se održati u martu na Internacionalnom Burch univerzitetu. Ekipe koje su se plasirale u finale su: Youth Power, CloSuit, DesoLiner, explore.ba, HueBrick, ReLove i Bookme.

Sve ekipe uložile su veliki trud i pokazale spremnost da se bore za svoju ideju te još jednom dokazale da u BiH zaista imamo vrijedne, pametne i poduzetne mlade ljude. Čestitamo svim ekipa koje su učestvovale na odličnom radu, kao i članovima organizacionog tima koji je cijelo takmičenje osmislio i uspješno realizovao uprkos ograničavajućim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.

Ekipama koje su se plasirale u finalno takmičenje sada je ostalo dovoljno vremena da se pripreme i razviju svoje ideje, jer u martu ih čeka velika borba za vrijedne nagrade, stipendiju na Internacionalnom Burch univerzitetu i priliku da uz mentorstvo i podršku stručnjaka svoju ideju dovedu do realizacije.